Varkenshouderij

Nieuws

PVV int naheffingen bij zelf-exporterende varkenshouders

Zoetermeer – Het PVV heeft dit jaar nog 270.000 euro aan achterstallige heffingen over 2009 en 2010 binnengehaald via nacontroles op varkensbedrijven.

Het gaat om bedrijven die zelf varkens, biggen of zeugen exporteren, zonder inschakeling van een handelaar of exporteur.

Volgens het PVV zijn veel varkenshouders niet op de hoogte van de verplichte heffingsafdracht aan het productschap bij export. Bij tussenkomst van een handelaar of exporteur legt het PVV de heffing op aan deze partijen. Als een varkenshouder echter zelf optreedt als exporteur, zal hij zelf ook de exportheffing moeten afdragen.

Het PVV heeft hierover extra voorlichting en informatie verspreid en is nu bezig met nacontroles op de verschillende bedrijven. Het productschap wil op deze manier ook voorkomen dat er concurrentievervalsing ontstaat doordat zelf exporterende varkenshouders niet zouden afdragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.