Varkenshouderij

Nieuws 277 x bekeken

Hypor gaat joint venture aan met Vietnamees bedrijf

Boxmeer – Varkensfokbedrijf Hypor heeft een joint venture overeenkomst getekend met het Vietnamese veevoerbedrijf Japfa Comfeed Long An Ltd.

Doel van de overeenkomst is de vestiging van een hoogwaardig varkensfokkerijbedrijf met hoge gezondheidsstatus in Vietnam. Het nieuwe bedrijf zal opereren onder de naam Japfa Hypor Genetics Company.

Het nucleusbedrijf dat 700 GGP zeugen (Great Grand Parents) zal krijgen, gaat fokvarkens en sperma produceren voor de eigen productie van Japfa. Er komt verder een verkoop- en serviceorganisatie om gelten en sperma in de Vietnamese markt af te zetten.

Vietnam is momenteel één van de snelst groeiende markten voor de productie van varkensvlees in Azië. Het land telt zo’n 4 miljoen zeugen. De Vietnamese overheid steunt de ontwikkeling naar een professionele varkenshouderij in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.