Varkenshouderij

Nieuws

Hoge Raad bevestigt uitspraken Hof Arnhem; NVV naar Europese Hof

Den Haag – De Hoge Raad heeft in een nieuw arrest de eerdere uitspraken van het Hof Arnhem in de procedures van de NVV over de Wet Herstructurering Varkenshouderij bevestigd.

De NVV kan nu naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg gaan om uitsluitsel te krijgen of de Nederlandse Staat inderdaad onrechtmatig heeft gehandeld door productierechten zonder schadevergoeding af te nemen.

Het Hof in Arnhem sprak eerder uit dat een varkenshouder onevenredig zwaar is getroffen door de Wet Herstructurering Varkenshouderij (WHV), waarbij een deel van de productierechten werd afgenomen zonder schadevergoeding. Het betreffende geval fungeert als speerpunt in de NVV-procedure tegen de Staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.