Varkenshouderij

Nieuws 314 x bekeken

Grootste varkensbedrijven houden meer zeugen dan vorig jaar

Washington – De 25 grootste Amerikaanse varkensbedrijven houden 84.000 zeugen meer dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de grootste varkensbedrijven Pork Powerhouses in de Verenigde Staten.

Tien van de grootste bedrijven breidden uit, 12 bedrijven hielden hun zeugenstapel gelijk, en er waren drie bedrijven, waaronder het grootste bedrijf, Smithfield, die de zeugenstapel lieten krimpen.

De grootste sprong maakte het bedrijf The Maschhoffs. Dit nam 50.000 zeugen over van Nebraska Pork Partners. Prestage Farms in Noord Carolina nam een gesloten bedrijf met 40.000 zeugen over van Smithfield in Texhoma in Oklahoma.

De grote Amerikaanse bedrijven zijn behoedzaam. Ook in Amerika zijn de voerprijzen hoog. Smithfield blijft zijn zeugenstapel inkrimpen. Het bedrijf wil 30.000 zeugen uit productie halen vóór het eind van het jaar. Vergeleken met vorig jaar heeft Smithfield al 39.000 zeugen minder in productie dan een jaar geleden. Het bedrijf voert een voorzichtige strategie met een duidelijk oog voor de markt. Het bedrijf wil beslist niet met verlies produceren. Het bedrijf houdt de productiecapaciteit van de zeugen in de gaten; die is ook in de VS flink gegroeid, en past de zeugenstapel aan om vooral niet te veel biggen te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.