Varkenshouderij

Nieuws

Franse varkenshouders halen nieuwe eisen niet

Parijs – De lage varkensprijzen en het gebrek aan perspectief zetten de Franse varkenshouder er niet toe aan om te voldoen aan de nieuwe eisen voor de zeugenhuisvesting die in 2013 ingaan.

Na vier moeilijke jaren is de financiële positie te zeer uitgehold om aan nieuwe investeringen te kunnen denken, stelt de Franse bond van varkenshouders FNP.

De bond heeft 60 miljoen euro aan staatssteun voor het realiseren van groepshuisvesting te verdelen, maar krijgt daar nauwelijks de handen voor op elkaar. Dit jaar was 20 miljoen beschikbaar maar daravan zal hooguit 6 miljoen euro worden besteed, berekent voorzitter Jean Michel Serres. “Daaruit blijkt het gebrek aan interesse bij de fokkers om hun bedrijf te moderniseren.”

De FNP gaat nu eerst via de groeperingen van producenten inventariseren welke projecten wel uitgevoerd zullen en kunnen worden om tot een efficiënte besteding van de beschikbare middelen te komen. De bond wil daarbij ook meer informatie over de financiële positie en de schuldenlast van de aanvragers om hun aanvragen goed te kunnen beoordelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.