Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Eerste lupinevarken klaar voor consumptie

Groningen - Het eerste Nederlandse lupinevarken is klaar voor consumptie. Zondag kunnen op het Festival van de Gezonde Smaak in Groningen de eerste hammen worden geproefd, zo maakte chefkok en culinair innovator Marco Westmaas donderdag bekend.

Het lupinevarken is een varken dat zich voedt met de lupineplant in plaats van geïmporteerde soja. De mest van het dier gaat weer terug naar lokale lupineakkers, waardoor er een gesloten kringloop van mineralen ontstaat, aldus directeur Rob van Haren van Kiemkracht, een van de ontwikkelaars.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willeke

    Het moet toch niet gekker worden, dat dieren nu weer lupine-planten worden voorgezet, terwijl dit nu juist zo gezond was als alternatief voor vlees. =
    + dit Plagiaat?

Of registreer je om te kunnen reageren.