Varkenshouderij

Nieuws

Britten gek op varkensrollades

Londen - Britten kopen in toenemende mate varkensrollades – ‘pork joints’ – voor hun tradionele zondagsmaal. Dat gaat ten koste van de duurdere stukken rund- en vooral lamsvlees.

Dat meldt supermarkt Morrisons, de enige onder de vijf grote winkelbedrijven die in alle grotere vestigingen nog altijd een eigen slagerij heeft. Morrisons meldt momenteel zo’n veertig procent meer varkensvlees te verkopen dan vorig jaar terwijl de verkopen van runder- en lamsrollades met meer dan vier procent zijn ingezakt. Volgens de winkelier is dat geheel te danken aan het feit dat varkensvlees bijna half zo duur is als de beide ‘concurrenten’.

‘’Steeds meer mensen komen naar onze slagers met de vraag hoe ze hun gezin goedkoper kunnen voeden.’’ Morrisons verkoopt uitsluitend varkensvlees uit eigen land en zegt inmiddels meer dan een miljoen dieren per jaar af te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.