Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Twee varkens een maand lang in 'varkenshuis'

Groningen - Twee kunstenaars van Locatie theatergezelschap de PeerGrouP hebben tussen de Nieuweweg en de Oostersingel in Groningen een varkenshuis gebouwd.

Met het varkenshuis, dat op een braakliggend terrein ligt, willen de kunstenaars Sjef Meijman en Elles Kiers op een ludieke manier de afstand van de consument met de oorsprong van voedsel verkleinen. In de stal scharrelen een maand lang twee varkens, een Landvarken en een Bonte Bentheimer. Aan buurtbewoners is gevraagd voor de twee varkens te zorgen. De varkens kunnen leven van de voedselresten van de buurt. Aan het eind van de maand worden de varkens geslacht en bereid om vervolgens gegeten te worden door de buurtbewoners.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dit lijkt me helemaal geen goed idee. Het verkleinen van de afstand tussen de consument en de oorsprong van voedsel is prima, maar de varkens zullen ook door bv kinderen worden gevoerd en geaaid enz. Het slachten aan het eind van de maand wordt dan natuurlijk een drama en kan daardoor een averechts effect hebben. Mensen zijn in dit geval te emotioneel betrokken bij deze dieren. We kennen immers allemaal Flappie..

  • no-profile-image

    Emmy Koeleman weet waarschijnlijk niets van voedselveiligheid. Maar van mij mogen die buurtbewoners best hun etensresten dumpen bij de varkens; ons maagdarmkanaal scheelt bijna niets met dat van een varken. Goed idee: laat alle varkensboeren hun etensresten ook dumpen bij hun vleesvarkens, eens kijken hoe snel je paniek in de tent hebt...

Of registreer je om te kunnen reageren.