Varkenshouderij

Nieuws 764 x bekeken 1 reactie

Thailand stelt bodemprijs voor varkens in

Bangkok – De regering van Thailand grijpt in op de varkensmarkt. Aanleiding is de slechte financiële situatie op de varkensmarkt in het Aziatische land.

De Thaise regering heeft drie prijsniveau’s ingesteld voor levende varkens en varkensproducten. De prijsniveaus verschillen per regio. De ingestelde minimumprijs varieert tussen de € 1,89 per kilo in het midden, oosten en westen van het land en € 2,03 per kilo in het zuiden.

De varkenssector heeft het vooral zwaar in verband met de hoge voerprijzen. In buurland Vietnam stijgen de varkensprijzen als gevolg van een ziekten onder het vee. Thaise veevoerproducenten hebben gevraagd om de invoerheffingen voor voergrondstoffen te verlagen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kan dit zomaar in een wereld met vrijhandels afspraken? Of gelden deze afspraken alleen voor Europa en mag de rest van de wereld doen wat hij goed vindt?

Of registreer je om te kunnen reageren.