Varkenshouderij

Nieuws 263 x bekeken

Russen importeren meer varkensvlees

Bonn – Rusland importeerde in het eerste halfjaar meer varkensvlees. Dat meldt het Duitse marktbureau AMI aan de hand van de Russische statistieken.

In totaal groeide de import in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar met 8 procent naar 540.450 ton. De groei van de import uit Duitsland beperkte zich tot 1,4 procent en kwam daarmee op krap 128.700 ton. De Duitsers blijven wel de veruit grootste leverancier.

Nederland leverde fors meer, namelijk 46,2 procent. Het volume groeide op basis daarvan naar ruim 20.500 ton. Ook ondermeer Denemarken en Canada zagen de import van de Russen flink groeien, namelijk met 18,4 procent en 43,6 procent. Volgens AMI-analist Matthias Kohlmüller is de groei van de Russische import opmerkelijk, omdat die haaks staat op herhaaldelijke signalen uit Moskou dat het de bedoeling is om deze te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.