Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Nieuwe stichting voor positieve publiciteit varkenshouderij

Horst – De burger positief beïnvloeden in zijn beeldvorming over de varkenshouderij. Dat is de doelstelling van de stichting in oprichting ’Varkens Vandaag’.De oprichtingsbijeenkomst van de stichting is voorzien voor 5 september in Boekel. De website is vandaag on-line gegaan.

De Stichting is een initiatief van een groep varkenshouders. Ze krijgen ondersteuning van enkele mensen uit de periferie van de varkenshouderij. Zo verlenen onder meer Rob van Schie (Nutreco), Huub Fransen (Fransen Gerrits), Richard Donkers (Weda) en Jan van Vuren van Aadal dierenartsenpraktijk Heeswijk Dinther hun medewerking.

Het initiatief is ontstaan uit onvrede over de vaak negatieve berichtgeving over de varkenshouderij. Door meer aandacht te vragen voor goede en leuke initiatieven hoopt de stichting het imago van de varkenshouderij te verbeteren.

De groep krijgt ondersteuning van marketing en communicatiebureau Van der Sterren in Horst. ”We hebben een aantal ideëen die positieve publiciteit kunnen genereren”, aldus Ingrid van der Sterren van dit bureau. Als voorbeeld noemt ze de open dagen die op veel bedrijven worden gehouden. ”Het zijn nu vaak dagen voor vakgenoten. Je kunt het ook zo opzetten dat het voor burgers aantrekkelijk wordt zo’n bedrijf te bekijken, en zo ook een stukje publiciteit te genereren.”
Van der Sterren hoopt veel nieuwe initiatieven en persmomenten te kunnen ontplooien. Daarbij wil ze zich in eerste instatie richten op de plaatselijke en regionale pers. ”Je kunt bijvoorbeeld denken aan een schoolbezoek aan een bedrijf, maar ook nieuwe diervriendelijke veehouderijsystemen.” In een later stadium komen ook de landelijke media in beeld.

Varkenshouders en bedrijven uit de periferie van de sector kunnen lid worden van de stichting en projecten adopteren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    AANVULLING VOOR REDACTIE: Verder wordt de stichting ook nog ondersteund door Michel vd Berg (Vitelia mengvoeders)

    De kracht van dit initiatief is dat de toeleveranciers SAMEN met de varkenshouders de vele bestaande en nieuwe projecten op een manier in de media willen brengen, dat de media er niet omheen kan!
    Periferie en varkenshouders kunnen zich aanmelden via www.varkensvandaag.nl.
    Geef u nu op voor de presentatie op 5 sept.via de site.

Of registreer je om te kunnen reageren.