Varkenshouderij

Nieuws

Mora en IKEA nog niet over op vlees van ongecastreerde varkens

Amsterdam – Mora en IKEA zijn vooralsnog niet bereid om enkel vlees van ongecastreerde varkens in te kopen.

Dier en Recht (D&R) en Varkens in Noord (ViN) eisen van Ad van Geloven b.v. – eigenaar van Mora – dat hij de inkoop van vlees van gecastreerde varkens staakt. De beide partijen hebben daarvoor een rechtszaak aangespannen tegen Mora. Mora heeft echter uitstel gevraagd om op het antwoord van de gedaagde te reageren. De rechtszaak loopt dus nog.

Mora weigert als één van de laatste in Nederland toe te geven. Ook IKEA is nog niet actief bezig om over te stappen op vlees van ongecastreerde dieren. ViN en D&R hebben IKEA Zweden een ultimatum gesteld, dat in ieder geval IKEA Nederland over moet gaan op vlees van ongecastreerde varkens. Als dit niet gebeurt, zal IKEA -net als Mora- gedagvaard worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.