Varkenshouderij

Nieuws 510 x bekeken

Mooiste modderpoel ligt in Schagen

Amsterdam – Wakker Dier overhandigde vandaag de Modder-Trofee aan de familie Wennekers uit Schagen, vanwege hun prachtige modderpoelen voor de biologische varkens.Een van hun modderpoelen is wel 300 meter lang en daarmee de langste van Nederland. Dat is 3 meter modderpoel per zeug.

De familie Wennekers is trots op de Moddertrofee. Zij zijn al biologisch boeren van het eerste uur.
Modderpoelen zijn erg belangrijk voor varkens. Volgens onderzoek van Wageningen Universiteit is badderen in de modder voor varkens van essentieel belang voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Maar een goed modderbad kan ook van waarde zijn voor de huid- en wondverzorging, sociale cohesie en simpelweg varkensgeluk.

Wakker Dier vindt dat het belang van modderpoelen voor varkens teveel genegeerd wordt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.