Varkenshouderij

Nieuws 174 x bekeken

Minder varkensvlees naar de Britten

Londen – Groot-Brittannië heeft in de eerste vier maanden van dit jaar 22 procent minder varkensvlees uit ons land ingevoerd dan een jaar eerder.

Aan de andere kant nam de invoer uit Denemarken toe met 42 procent terwijl Ierland de Britse buren 15 procent meer varkensvlees kon leveren.

Volgens het varkensschap BPEX voerde Groot-Brittannië in de periode tot eind april 117.000 vers of diepgevroren varkensvlees in, een toename met drie procent. In de maand april nam de invoer met vijf procent toe naar 30.000 ton. Met de weer toenemende invoer uit Denemarken ten koste van Nederland en ook van België wordt de tendens van de voorafgaande maanden, waarin de Deense invoer juist scherp daalde, weer omgedraaid. BPEX laat verder weten dat de invoer van bacon in de eerste vier maanden met 15 procent inzakte naar 94.000 ton.

De Britten eten tegelijkertijd weer meer varkensvlees. In de vier weken tot half juni lag de consumptie in volume gemeten 4 procent hoger op jaarbasis. Het goede weer zorgde vooral voor vraag naar vlees voor de barbecue, denkt BPEX. In geld uitgedrukt bleef de omzet echter nagenoeg gelijk doordat veel grote supermarkten onophoudelijk aanbiedingen met varkensvlees en daarvan gemaakte producten voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.