Varkenshouderij

Nieuws 256 x bekeken 2 reacties

Delhaize deelt inkoopvoordeel met varkenshouders

Brussel - Supermarktconcern Delhaize gaat het financiële voordeel door efficiënter inkoopbeleid van vlees delen met de varkenshouders.

Dat is het resultaat van een crisisoverleg tussen Delhaize en de Vlaamse boerenorganisaties de Boerenbond en ABS (Algemeen Boeren Syndicaat).
Delhaize had eerder zes leveranciers van varkensvlees een aanbod gedaan om een groter volume te leveren in ruil voor het verlagen van de marge. De Vlaamse boerenorganisaties is dit in het verkeerde keelgat geschoten en hebben een overleg geëist met Delhaize.

Hans Michiels, woordvoerder van Delhaize België, geeft in het dagblad De Standaard toe dat Delhaize communicatiefouten heeft gemaakt. "Onze gesprekspartners waren de slachthuizen. Het was niet de bedoeling om de prijsverlaging af te wentelen op de varkenshouders. Delhaize heeft nu toegezegd dat de efficiëntiewinst geherinvesteerd zal worden ten gunste van de varkenshouders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Comunnicatiefout heet dat. Het geeft precies aan wat we al wisten.
  Rendement van de boer zal ze een worst wezen. Op het moment dat de supermarkten goedkoper gaan inkopen bij de slachterij, is het overduidelijk dat dit wordt doorbereknd in de varkensprijs.
  Het geeft nogmaals de cultuur binnen de keten aan.

  NVV waar blijven de vervolgacties.

 • no-profile-image

  Wat zou jij zelf doen, "optimistische ondernemer" als jij supermarkt was. Als jij een beetje ondernemer bent koop je zo goedkoop mogelijk in en verkoop je zo duur mogelijk. Dus je kunt een ander nooit verwijten dat hij goed ondernemer is.

Of registreer je om te kunnen reageren.