Varkenshouderij

Nieuws 151 x bekeken

Delhaize beraadt zich over eisen landbouworganisaties

Brussel – Het Belgische supermarktbedrijf Delhaize beraadt zich nog hoe het zal reageren op de eisen van de Vlaamse landbouworganisaties. Dat er inderdaad een fonds wordt gevormd uit de opbrengsten van kortingen die Delhaize heeft bedongen bij haar leveranciers van varkensvlees lijkt nog niet vast te staan.

De landbouworganisaties zijn boos over de kortingen die Delhaize bedong bij een viertal leveranciers van varkensvlees. “Wij zijn geschrokken over de furieuze reactie van de landbouworganisaties. We hebben de gevoeligheid onderschat”, aldus een woordvoerder van Delhaize.

Vorige week vrijdag heeft Delhaize met Boerenbond en ABS gesproken over de mogelijkheid om de opbrengst van de kortingen via een fonds rechtstreeks terug te sluizen naar de varkenshouderijsector. Dinsdagmiddag besprak Delhaize de problemen met een delegatie van de Veva. Veva eist in tegenstelling tot Boerenbond en ABS dat Delhaize niets veranderd aan de inkoopstructuur en de bestaande zes leveranciers gewoon handhaaft in plaats van terug te gaan naar vier leveranciers.

“We beraden ons op de situatie en bekijken wat we zullen doen”, aldus de woordvoerder. “We houden rekening met de wensen van alle partijen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.