Varkenshouderij

Nieuws

Deense biggenexport groeit licht verder

Kopenhagen - De Deense biggenexport groeide in het eerste halfjaar ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar licht verder.

Dat blijkt uit de statistieken van sectororganisatie LF. In totaal werden van januari tot juli krap 3,92 miljoen biggen in het buitenland afgezet tegen krap 3,78 miljoen in de bedoelde periode van 2010. In juni was afzonderlijk bekeken in vergelijking met vorig jaar sprake van een forse daling met 81.000 naar krap 600.000. Het afvlakkende groeitempo dat de Deense biggenexport tot dusver dit jaar liet zien lijkt zich daarmee door te zetten.

De vleesvarkensexport leverde in het eerste halfjaar duidelijk in en daalde met ruim meer dan de helft naar 237.000. Op de thuismarkt verwerkten de slachterijen 10,2 miljoen vleesvarkens tegen 9,75 miljoen in de eerste helft van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.