Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown mikt op vermogensinjectie van € 700 miljoen

Randers – Danish Crown mikt bij de mogelijke uitgifte van aandelen aan externe investeerders op een vermogensinjectie van een kleine 700 miljoen euro.

Dat heeft bestuurstopman Niels Mikkelsen verklaard in het leveranciersblad van het Deense vleesconcern. De vorig jaar ontwikkelde plannen om de coöperatieve vereniging om te vormen tot vennootschap op aandelen is de afgelopen weken uitvoerig doorgenomen met de leveranciers op regionale vergaderingen.

Volgens Mikkelsen is er geen andere manier om aan voldoende nieuw eigen vermogen te komen. Hoofddoelstelling is om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen via groei en daarmee ook actieve deelname aan het consolidatieproces in de internationale vleesindustrie.

Danish Crown is daarbij vast van plan om onder de Europese top-3 in deze sector te blijven behoren, aldus Mikkelsen. In het najaar wordt een definitief besluit genomen over de vermogensplannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.