Varkenshouderij

Nieuws 231 x bekeken

Bewoners eisen planschadevergoeding wegens varkensbedrijf

Heythuisen – Tien bewoners van huizen in de nabije omgeving van een varkensbedrijf eisen een planschadevergoeding van 800.000 euro van hun gemeente Leudal.

Dat meldt dagblad de Limburger. De bewoners stellen dat hun huizen gemiddeld 80.000 euro minder waard zijn geworden door de komst van het varkensbedrijf. De bewoners klagen over vliegenplagen, stank en fijnstof.

De bewoners worden bijgestaan door oud hoogleraar Twan Tak van de Universiteit Maastricht. Advocaat Theo Linssen van het varkensbedrijf Jori verwacht dat de bewoners geen schijn van kans maken met hun claim. Mocht er een vergoeding betaald moeten worden dan is die klein en komt die van de gemeente, zo verwacht Linssen.

Of registreer je om te kunnen reageren.