Varkenshouderij

Nieuws 198 x bekeken

Afrikaanse varkenspest op diverse plaatsen in Rusland

Moskou – Op twee plaatsen in de provincie Tver, in noordwest Rusland, is Afrikaanse varkenspest vastgesteld. In de nabijgelegen provincies Kostroma en Jaroslav worden besmettingen vermoed. Ook in de Zuid-Russische regio’s van Rostov en Krasnodar (de Koebanj) zijn nieuwe haarden vastgesteld.

Dit blijkt uit mededelingen van de Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor en uit berichten in de Russische media. In de provincie Tver zijn zo’n 300 varkens geruimd, op een boerderij behorend bij een werkkamp en op een privé-bedrijf. In Kostroma en Jaroslav wordt intensief onderzoek uitgevoerd naar slachtafval en dode wilde zwijnen die zijn gevonden in illegale vee-begraafplaatsen. In Rostov en Krasnodar zijn tienduizenden varkens geruimd in verband met nieuw aangetroffen besmettingen.

Lees ook: Afrikaanse varkenspest moeilijk aan te pakken in Rusland

Of registreer je om te kunnen reageren.