Varkenshouderij

Nieuws

Wilde zwijnen dood op Frans strand

Morleux - Op de stranden van Saint-Maurice bij Morleux in Bretagne worden steeds meer dode wilde zwijnen aangetroffen.

Rond het weekend werden zes kadavers gevonden en dinsdagochtend vond de politie nog eens twee dode dieren in het estuarium. Hoewel de feitelijke doodsoorzaak nog niet vast staat, wordt vermoed dat de dieren het slachtoffer zijn geworden van giftige dampen die worden verspreid door de grote hoeveelheden groene algen op en rond de stranden.

De dieren lijken op dezelfde manier door verstikking om het leven te zijn gekomen als een paard dat twee jaar geleden op een strand in de buurt plotseling bezweek. Ook dat strand was bedekt met giftige groene algen die over het algemeen worden geweten aan de te hoge nitraatbelasting door de intensieve varkenshouderijen. De vondst van de dode zwijnen heeft de discussie over de vervuiling en de veehouderij daardoor opnieuw aangezwengeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.