Varkenshouderij

Nieuws 278 x bekeken 3 reacties

Wakker Dier wil afspraak over slacht drachtig vee

Amsterdam - Wakker Dier wil dat in de veehouderij afspraken gemaakt worden om te voorkomen dat drachtige dieren om economische redenen worden geslacht.

In het dagblad Trouw reageert woordvoerder Sjoerd van de Wouw zaterdag op berichten in agd.media dat de economische situatie in de varkenshouderij zo deplorabel is, dat varkenshouders drachtige zeugen afvoeren voor de slacht. "Dat kan ethisch gezien echt niet", zegt Van de Wouw.
Jacco Geurts van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders zegt dat het in de vakrenshouderij gebruikelijk is dat stoppers de schuren leeg draaien tot de laatste zeug geworpen heeft. "Sommige varkenshouders in nood zien geen andere oplossing dan hun hele veestapel naar de slacht te brengen. Maar ik weet er niet van dat daar drachtige varkens tussen zouden zitten", aldus Geurts in Trouw.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Weet je wat Ethisch echt niet kan, een boer op het moeilijkste moment van zijn leven nog eens tot op het bot beledigen.

 • no-profile-image

  Marie

  Varkensboeren hebben het erg moeilijk, zij werken met hart en ziel om een boterham te verdienen. Ze verzorgen hun vee met liefde, ook als daar niet genoeg mee wordt verdient. De banken durven geen geld meer in de bedrijven te steken en de consument wil of kan niet meer betalen voor het vlees. De wetgeving vraag veel van de boeren, wat is er al veel gedaan op gebied van welzijn. Boeren zijn ook van economisch belang voor de Nederlander. Wat als er straks geen boeren meer zijn? Ik hou mijn hart vast.

 • no-profile-image

  kraanvogel

  Meneer Geurts is een grote leugenaar. Op reacties op internet door varkenshouders is aangegeven dat dat tegenwoordig een normale praktijk is. FOEI meneer Geurts, Ga vooral zo door om dingen te ontkennen i.p.v. open te zijn en naar oplossingen te zoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.