Varkenshouderij

Nieuws

Toenemend verzet tegen Britse mega-varkenshouderij

Derby – Een online handtekeningenactie tegen de plannen voor een mega-varkenshouderij in het Britse Derbyshire is inmiddels door meer dan 6.500 mensen ondertekend. Daarnaast zijn bij de regionale overheid ook tientallen bezwaarschriften tegen het plan binnen gekomen.

Midland Pig Producers wil in Foston bij Burton-on-Trent een varkensbedrijf met 2.500 zeugen en 20.000 varkens neer zetten. De plannen hebben in de directe omgeving en bij dierenactivisten elders in het land echter grote weerstand opgeroepen. Omwonenden klagen onder meer over mogelijke stank- en geluidshinder en zijn bang dat de regelmatige varkenstransporten de plaatselijke wegen te veel zullen belasten. Hun campagne wordt actief ondersteund door de organisatie voor biologische landbouw en voeding Soil Association. De regionale raad voor Derbyshire heeft een beslissing over de bouwaanvraag nu uitgesteld tot september.

Of registreer je om te kunnen reageren.