Varkenshouderij

Nieuws 243 x bekeken 3 reacties

'Meer biologische varkenshouders nodig'

Amsterdam - Dit jaar dreigt er een tekort aan biologisch varkensvlees te ontstaan. Daarom zijn er meer biologische varkenshouders nodig.

Dat zegt Wakker Dier, zo meldt Nieuwe Oogst. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie wordt 2011 een omslagjaar in de varkenssector. Eerder kwamen boeren die biologisch varkenshouder wilden worden nog op een wachtlijst, nu is er een tekort aan hen.

De biologische afzettak van vleesverwerker Vion, De Groene Weg, zoekt daarom varkenshouders die willen omschakelen. De Groene Weg wil de komende jaren 10 procent meer varkens in de wei hebben. Wakker Dier helpt de biologische slagers daarmee.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Laat eerst de prijs maar stijgen en daarna denken aan productie uitbreiding. Vooruit lopen op de eventuele meer omzet, geeft een groot prijs risico. Is dit niet het systeem die alle verwerkers in de landbouw toepassen? De boer lekker maken met een te verwachten omzet groei en daarna lullen over en overvoerde markt.

 • no-profile-image

  Krulstaart

  Een ketting kun je niet duwen!
  Laat de consument maar aan de ketting trekken,
  de prijs kan dan de varkensboeren enthousiast maken...
  't Is allemaal lekkermakerij!

 • no-profile-image

  Snel naar de bank,voerfabriek,ombouwen,Vion is te vertrouwen(Daar zijn ze goed in ,boeren op kosten jagen en onbetaald werk laten verrichten)Zie eerst maar het" Star concept" duurzaam te maken en uit te breiden. Zie eerst maar duurzame dikke meerprijs van de supermarkten te Kontrakteren met kostprijsindexering.Voorlopen is fin. levensgevaarlijk.Eerst duurzaam tekort in het aanbod,ben met beide heren eens."Een Ezel stoot zich niet.............".

Of registreer je om te kunnen reageren.