Varkenshouderij

Nieuws 191 x bekeken

Fins vleesconcern HKScan verlaagt winstprognose

Helsinki - Het Finse vleesconcern HKScan stelt de resultaatprognose voor 2011 naar beneden bij.

Volgens de Finnen belandt de winst onder het niveau van 2010. ”De voortdurend moeilijke internationale marktomstandigheden voor varkensvlees en de stijgende productiekosten verzwakken het rendement van het bedrijf, met name in Finland, maar ook elders,” licht het concern de winstwaarschuwing toe.

Het bedrijf voelt de gevolgen van de overproductie in Europa. Dit verhoogt de druk van de import en zelf kan HKScan daar geen adequaat antwoord op geven: ”Het rendement van Fins varkensvlees is in het nadeel door het lage prijsniveau op de exportmarkten.” Het enige wat het concern kan doen is de verkoopprijzen te verhogen en de vleesvolumes in Finland ’onder gecontroleerde vormen aan te passen’, zo heet het. Met een doelmatigheidsprogramma in Finland en Zweden – de twee thuismarkten – was HKScan bij voorbaat al bezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.