Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse varkensprijs onverwacht omhoog

Rheda-Wiedenbrück - De Duitse Vereinigungs- en Tönnies-varkensprijs zijn vandaag onverwacht met 4 cent per kilo gestegen. Daarmee is sprake van een duidelijke omslag op de Duitse varkensmarkt. De Duitse slachterijen wilden hun prijzen de afgelopen weken eerder verlagen dan verhogen.

De noteringen stijgen voor de komende week naar € 1,60 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. De prijs van Vion Nord is nog niet bekend.

Het aanbod van vleesvarkens is in Duitsland zeer krap. Daardoor bellen Duitse slachterijen alle handelaren op om te vragen of zij nog extra varkens kunnen leveren. De Duitse varkensprijs ligt deze week weliswaar 15 tot 17 cent per kilo hoger dan een jaar geleden, maar dat is absoluut niet voldoende om de hogere kosten voor het mesten van vleesvarkens te dekken. Vleesvarkenshouders hebben dus nog een flinke prijsstijging nodig om uit de verliezen te komen.

Hilckmann houdt zijn varkensprijs voor volgende week onveranderd op € 1,49 per kilo. Dat heeft het bedrijf nu al aangekondigd. Normaal gesproken maakt Hilckmann zijn varkensprijs pas op woensdag bekend voor de lopende week.

Eén reactie

  • no-profile-image

    begrijpt hilckman de markt nog niet slaap maar verder of doe de tent gewoon dicht

Of registreer je om te kunnen reageren.