Varkenshouderij

Nieuws

Denen ontwikkelen snelle en precieze stalluchtmeter

Kopenhagen - De Deense varkenshouderijorganisatie VSP start met de ontwikkeling van een chemisch model waarmee geurconcentraties in stallucht nauwkeurig kunnen worden gemeten.

De opzet is dat daarmee de geurreductieresultaten van technologie in de sfeer van luchtwassers en ventilatoren snel en ter plaatse kan worden aangetoond. Het nemen van luchtmonsters voor tests in laboratorium moet daarmee overbodig worden. Bij deze tests speelt het menselijk reukvermogen de hoofdrol, maar de uitkomsten zijn als gevolg daarvan verschillend al naar gelang wie de test uitvoert, lichten de initiatiefnemers toe. VSP – onderdeel van landbouwsectorfederatie LF – werkt bij het project samen met het bedrijfsleven en de landbouwresearch.

Of registreer je om te kunnen reageren.