Varkenshouderij

Nieuws 225 x bekeken

Britse slachtcijfers verder omhoog

Londen – In Groot-Brittannië worden de laatste tijd flink meer dieren geslacht dan vorig jaar rond deze tijd.

Vooral bij schapen en varkens doet zich een sterke toename voor, terwijl bij runderen van een gematigder groei sprake is.

In de afgelopen maand werden weer 10 procent meer schapen en lammeren geslacht dan in juni 2010. In totaal werden in deze categorie 840.000 dieren naar het slachthuis gebracht, aldus de maandelijkse statistiek van het plattelandsministerie Defra. De productie van schapen en lamsvlees nam vrijwel even sterk toe naar 20.000 ton. Bij varkens kwam de toename uit op 9 procent naar 744.000 dieren met een evengrote groei van de productie van varkensvlees die daarmee op 60.000 ton uitkwam. Aan slachtrunderen werden afgelopen maand 163.000 dieren aangevoerd, dat is één procent meer op jaarbasis. De productie van runder- en kalfsvlees kwam daarmee 6 procent hoger uit op 72.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.