Varkenshouderij

Nieuws 174 x bekeken

Zweedse video-activisten veroordeeld tot boetes

Nyköping – Twee Zweedse dierenrechtenactivisten die twee jaar geleden ongevraagd video-opnamen maakten op het varkensbedrijf van een landbouwtopman zijn vandaag door de rechter tot relatief kleine geldboetes veroordeeld van omgerekend 250 euro en 150 euro.

Beide personen erkenden wat hun ten laste was gelegd, namelijk dat ze zich onrechtmatig toegang hadden verschaft tot het bedrijf. De opnames werden naderhand getoond in een programma van de Zweedse publieke omroep, wat leidde tot grote opschudding over het welzijnsniveau in de varkenshouderij.

De landbouwtopman – Lars Hultström van boerenfederatie LRF – raakte aanvankelijk in opspraak maar onafhankelijk onderzoek leverde als resultaat op dat hij er niet van kon worden beschuldigd de welzijnsregels niet in acht te hebben genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.