Varkenshouderij

Nieuws 361 x bekeken

Zeer grote brand treft varkensstal Merselo

Merselo - Een varkensstal aan Op de Ries in het Limburgse dorp Merselo is woensdagochtend getroffen door een zeer grote brand. Dat maakte de brandweer bekend.

Het gaat om enkele naast elkaar gelegen varkensstallen van elk ongeveer 100 meter lengte. De stallen zijn opgedeeld in compartimenten. In een van deze brandende delen staan volgens de brandweer zo'n 5000 varkens. Hoeveel varkens zich elders in de stallen bevinden, is onbekend. De brandweer en de eigenaar proberen zoveel mogelijk varkens uit de stal te krijgen.

De brand brak rond half zes woensdagochtend uit in het achterste deel van een van de stallen. De brandweer bestrijdt de brand met groot materieel en probeert te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidt.

De oorzaak van de brand is onbekend. Er is sprake van een grote rookontwikkeling. De brandweer meet of er asbest is vrijgekomen.

Zie video op www.L1.nl


Of registreer je om te kunnen reageren.