Varkenshouderij

Nieuws 333 x bekeken

Unox sluit zich aan bij Beter Leven-keurmerk

Den Haag – Ook Unox stapt voor de worsten over op varkensvlees met één ster van het Beter leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Dat maakte Unilever gisteren bekend bij de presentatie van een rapport van de Dierenbescherming over het keurmerk.

Ruim eenderde van de Unox-rookworsten, 4,5 miljoen stuks, zijn komende winter afkomstig van ongecastreerde varkens die meer ruimte en afleiding hebben.

In september komt Unilever ook met een rookworst met twee sterren. De varkens die hiervoor gehouden worden, hebben meer ruimte, krijgen stro en hebben een overdekte uitloop.
Vanaf 1 juli schakelen Albert Heijn en Deen helemaal over op varkensvlees met een ster. Het rundvlees met één ster komt uit Ierland. Het varkensvlees met één Beter Leven-ster komt van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Kalfsvlees en scharrelkippen verkoopt Deen al onder Beter Leven.

Het Beter Leven-keurmerk maakt een sterke groei door, meldt de Dierenbescherming. In 2007 leefde ruim een half miljoen dieren onder het keurmerk, nu is dat bijna zeven miljoen. Eind 2010 namen 500 veehouders, 23 supermarktketens en 106 ketenbedrijven deel aan het keurmerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.