Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

SP wil reactie Bleker op filmmateriaal actiegroep Ongehoord

Den Haag - SP-kamerlid Henk van Gerven wil een reactie van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw op de beelden van zieke en dode varkens die de actiegroep Ongehoord maakte bij 26 varkenshouders.

Van Gerven constateert dat er nog niet voldoende aandacht is voor dierenwelzijn in de varkenshouderij. De actievoerders van Ongehoord hebben in het geheim bij varkenshouders gefilmd en maakten beelden van zieke en dode varkens openbaar.

CDA-kamerlid Ger Koopmans vraagt in aanvulling op Van Gerven om een reactie van de ministeries van justitie en volksgezondheid. Hij vraagt naar een overzicht van de risico’s van dierenactivisten voor de veiligheid in Nederland en het risico dat is ontstaan voor de volks- en diergezondheid doordat mensen stallen hebben betreden zonder de daarvoor benodigde hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Was de SP dan van mening dat varkens nooit ziek zijn?

 • no-profile-image

  reactie, dat is nou net wat ze willen, gewoon LINKS laten liggen.

 • no-profile-image

  Onrechtmatig verkregen bewijs, is geen bewijs, alsook deze beelden. Bleker, NIET reageren a.u.b.

 • no-profile-image

  Zijn foto's gemaakt van dode dieren onderwerp voor Kamer vragen? Laten we eerlijk zijn waar leven is, is ook dood en dat kan op reele en zwaar aan gezette wijze op de film worden gezet. Hebben de Haagse heren nooit gehoord van Photoshoppen? Zijn er geen belangrijkere zaken op de wereld waar onze Regering zijn tijd aan moet besteden? Of heeft het kabinet dan toch gelijk door de Kamers met 33 % terug te brengen, zijn er teveel Kamerleden, die zich door verveling met politiek onbelangrijke zaken gaan bezig houden? Hebben we ons verkeer of ziekenhuis al aan de kaak gesteld? In beide vallen vele honderden / duizenden doden te filmen elk jaar weer. Nee doen we niet, maar we subsidieren met miljarden beide instituten om de aantallen deelnemers te vergroten en het aantal doden te verminderen. Doen boeren niet hetzelfde?

Of registreer je om te kunnen reageren.