Varkenshouderij

Nieuws 195 x bekeken

Productiviteit Deense varkenshouderij groeit verder

Kopenhagen – De productiviteit in de Deense varkenshouderij is vorig jaar verder gegroeid. Het aantal gespeende biggen per zeug nam met 0,6 toe naar 28,1. De sterfte van de biggen voordat ze bij de zeug weg kunnen daalde licht met 0,3 procent naar 23,9 procent.

Een en ander blijkt uit de zojuist gepubliceerde statistieken van sectororganisatie Kenniscentrum van de Varkensproductie (VSP), onderdeel van landbouw- en verwerkersfederatie LF. Met name ook met de licht positieve ontwikkeling van de biggenuitval is de organisatie blij. Nog niet eerder was het gelukt om deze te reduceren. VSP ziet het resultaat van vorig jaar dan ook als een trendbreuk, welke een uitvloeisel is van ’bekwaam management op de bedrijven en een doelgerichte fokkerijarbeid.’ ”Naarmate dit werk voortschrijdt zal de positieve ontwikkeling ook meer zichtbaar worden,” gelooft VSP-directeur Nicolaj Nørgaard. De officiële doelstelling van de sector is om de uitval terug te brengen naar 20 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.