Varkenshouderij

Nieuws 362 x bekeken

Partij voor de Dieren: geen 'megastal' in Woubrugge

Den Haag – De uitbreiding van een varkensbedrijf in Woubrugge tot een capaciteit van 3.216 varkens mag niet doorgaan. Dat vindt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

De partij vraagt zich af of dit wel in overeenstemming is met het gemeentelijke bestemmingsplan en het provinciale ruimtelijke beleid. Burgemeester en wethouders van Kaag en Braasem vinden van wel, omdat onlangs toestemming is verleend voor de bouw van de stal. Bovendien heeft de eigenaar van de stal beloofd dat voldoende milieumaatregelen worden genomen.

Na de uitbreiding is de stal volgens de PvdD zó groot, dat hij valt onder de Europese IPCC-richtlijnen. Daarom zou een milieu-effect rapportage nodig zijn. Het bedrijf in Kaag en Braasem wil in zeven stallen in totaal 3.216 varkens houden.

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is zonder meer tegen grote veestallen. Verder betwijfelt zij of de uitbreiding in overeenstemming is met zowel het gemeentelijke bestemmingsplan als met het provinciale ruimtelijke beleid. In vragen aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland wil de partij dan ook weten of het provinciebestuur wel op de hoogte is van de bouw van de nieuwe stal en welke maatregelen het tegen de komst daarvan gaat nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.