Varkenshouderij

Nieuws

NAJK hekelt inbraak actiegroep Ongehoord

Utrecht – De dierenrechtorganisatie Ongehoord heeft nooit geprobeerd een eerlijk beeld neer te zetten over de varkenshouderij. Men voert een vegetarische agenda uit en is daarbij bewust blind voor de toegenomen verbeteringen en openheid van de intensieve veehouderij. Dat stelt de organisatie voor agrarische jongeren, NAJK.

De NAJK noemt de getoonde beelden ”rauw” en ”misleidend”. Op een varkenshouderij wordt met levende dieren gewerkt, benadrukt de NAJK. Daar waar leven is, ligt ziekte en dood op de loer. De boer moet het voorkomen van beiden proberen te beperken, maar kan deze nooit geheel uitsluiten, aldus de NAJK.

Veel varkenshouders hebben de laatste jaren juist de deuren geopend voor burgers. De inbraak van Ongehoord ondermijnt in potentie echter het vertrouwen van boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.