Varkenshouderij

Nieuws

Geen besluit over wegen zware varkens

Den Haag – Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft gisterochtend geen besluit genomen over zijn al dan niet verplichte verordening slachting en weging zware slachtvarkens.

Tijdens de openbare bestuursvergadering haalde PVV-voorzitter Steven Lak het onderwerp gisteren van de agenda.

De verschillende partijen in de varkenssector kunnen het niet eens worden of slachterijen zware slachtvarkens verplicht moeten blijven slachten en wegen volgens de PVV-regels. De Centrale Organisatie Vleessector, waarin slachterijen vertegenwoordigd zijn, wil daar van af.

Vertegenwoordigers van de primaire sector zijn daar wel voor. Volgens Lak is nader overleg tussen beide partijen nodig om tot een besluit te komen. Vrouwelijke zware vleesvarkens wegen volgens de PVV-definitie levend 130 kilo of meer en mannelijke dieren 150 kilo of meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.