Varkenshouderij

Nieuws

Duitse vleesexport gedaald

Berlijn – De Duitse varkensvleesexport is in de eerste vier maanden van dit jaar gedaald.

Volgens de cijfers van de overheid liet vooral de Europese markt het afweten met afzonderlijk bekeken een daling van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Met de markten buiten de EU meegerekend beperkte de daling zich echter tot 5,3 procent.

De hardste klappen vielen in Groot-Brittannië, waar bijna 19 procent werd ingeleverd. Het op de Britse markt afgezette volume zakte daarmee naar krap 38.5000 ton. Dat komt neer op een aandeel van ruim 5 procent in het totale exportvolume van 732.346 ton. Vorig jaar was dat 773.479 ton. De EU-markten namen daarvan krap 73 procent af. De Duitse vleesexport naar Nederland zakte 3,8 procent naar 92.558 ton. Dat is 12,6 procent van het totale exportvolume.

Groot lichtpunt voor de in de periode in kwestie mede door de dioxine-crisis geplaagde Duitse exporteurs was Zuid-Korea. De afzet in dit door MKZ getroffen land groeide met bijna 1.100 procent van 569 ton naar 6.862 ton. Het aandeel in het totaal bleef niettemin klein, namelijk nog geen 1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.