Varkenshouderij

Nieuws

'Duitse varkensproductie loopt terug'

Bonn - De Duitse varkensproductie gaat voor het eerst sinds lange tijd weer krimpen als de huidige situatie met in verhouding tot de kosten te lage opbrengsten aanhoudt.

Dat voorziet landbouwmarktbureau AMI. Signalen daarvoor zijn er volgens analist Dietmar Weiss al elders in de EU. In Polen is de varkensstapel in de periode november-maart met meer dan 1 miljoen dieren teruggelopen, de zeugenstapel afzonderlijk bekeken met 14 procent.

"Ook in Tsjechië en zelfs in Denemarken laten de voorjaarstellingen een merkbare teruggang van de varkens- en zeugenstapel zien", aldus Weiss, die er verder aan herinnert dat na de sterke stijging van de voerprijzen in 2007/08 de varkensstapel in EU met 6 miljoen dieren terugliep. Dat was een diepterecord. "Pas dat maakte in 2008 het herstel van de vleesvarkensprijzen mogelijk naar een niveau van op het hoogtepunt 1,80 euro."

Of registreer je om te kunnen reageren.