Varkenshouderij

Nieuws 290 x bekeken

Britten kopen voor 90 miljoen BBQ-vlees

Londen – De Britten hebben in het Paasweekend en het daarop volgende lange weekend – met een extra vrije dag vanwege de Royal Wedding – voor 90 miljoen euro aan worstjes, hamburgers en ander vlees voor de barbecue gekocht.

In het Paasweekend, dat veel later viel dan vorig jaar, lagen de verkopen daarmee ruim 15 procent hoger dan bij de vorige Pasen.
Dat blijkt uit cijfers van het varkensschap BPEX. Manager consumentenzaken Richard Cullen schrijft de goede resultaten vooral toe aan het ook in Engeland buitengewoon gunstige weer. ’’Normaal gesproken zie je de verkopen van barbecuevlees al toenemen rond de Paasdagen maar met dit weer en de extra vrije dag een week later was het dit jaar buitengewoon goed.”

Aan de andere kant blijven de verkopen van lamsvlees sterk inzakken, in deze periode weer met 37 procent vergeleken bij vorig jaar. Lamsvlees is normaal al duurder dan varkensvlees en daarom gezien de economische problemen minder in trek. Dat wordt dit jaar nog eens verergerd doordat de prijzen voor lamsvlees extra hoog liggen door het in veel landen teruggelopen aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.