Varkenshouderij

Nieuws 171 x bekeken

Britse winkels verkopen minder Brits varkensvlees

Londen – De grote Britse supermarkten verkopen steeds minder varkensvlees, bacon en ham uit eigen land.

Dat blijkt uit het ’Porkwatch’ onderzoek dat de National Pig Association (NPA) met regelmaat doet.
Bij marktleider Tesco is het aandeel ‘Brits’ bij varkensvlees gedaald naar zestig procent; van de bacon komt nog net twintig procent uit eigen land. Asda, de tweede supermarktketen, komt bij varkensvlees op 66 procent Brits uit.

Bij de nummer twee en drie, Sainsbury’s en Morrisons, gaat het beter met respectievelijk 83 en 100 procent vlees en vleesproducten uit eigen land. Ook de kleinere winkelbedrijven Waitrose en Marks & Spencer verkopen uitsluitend Brits vlees.

De NPA is boos over de tegenvallende prestaties van Tesco ’dat haar beloften tegenover de Britse varkenshouders niet waarmaakt’. De aan de bond gelieerde actiegroep British Pig Industry Support Group gaat daarom vrijdag demonstreren bij de algemene aandeelhoudersvergadering van Tesco. BPISG hoopt dat zeker honderd varkenshouders en sympathisanten aan de actie mee zullen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.