Varkenshouderij

Nieuws 573 x bekeken 7 reacties

Annechien ten Have: ik ben onthutst en ontdaan

Doetinchem - Een nieuwe actiegroep heeft op 26 bedrijven illegaal beelden gemaakt van zieke en dode varkens.

Dat blijkt uit de weblog van Annechien ten Have van de LTO-vakgroep varkenshouderij op Boerderij.nl. De groep noemt zich 'Ongehoord' en hebben 26 varkensstallen op illegale wijze 'bezocht'. Ook hebben ze een illegaal bezoek gebracht aan de stallen van Ten Have, zo blijkt uit de weblog.

'Vrijdag belde een journalist van het Algemeen Dagblad met een simpele vraag. Of ik beelden wilde zien die door verontruste burgers over de varkenshouderij waren gemaakt en of ik daar met hem over wilde praten. Er zouden ook beelden van mijn eigen bedrijf bij zijn.'

De LTO-vakgroepvoorzitter ziet het als een inbraak in haar bedrijf waarbij beelden zijn gestolen die bewust uit de context worden gehaald om de varkenshouderij onderuit te halen.

Aanstaande dinsdag gaat ze aangifte doen bij de politie.

Bekijk hier het filmpje dat op youtube is verschenen

agd.media

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Annechien e.v.a,Dus dit is een leermeester/MV,negatief ombuigen in iets positiefs ,LTO succes.Varkenshouderij is hoort transparant te zijn?Niet alleen de voorlopers.Democratie in een intelligent land kun je niet verbloemen,de rest volgt.Dit is soms de praktijk maar je moet het niet opzoeken.Wie uitdaagt........moet op de blaren zitten!Goedkope productie vraagt zijn "tol"(welzijn Boer en Varken.Dus welzijn kost geld.Doe hier wat mee voordat de multinational ons dirigeren.(GOEDKOOP zonder welzijn voor varken en boer)is geen optie!

 • no-profile-image

  Ja beste mensen, we zullen echt duurzamer moeten. Moet iederen goed onder ogen zien. Maar daar is iedereen al van doordrongen, tochj?

 • no-profile-image

  Tja, als je met je camera flink inzoomt, lijkt `n hok al snel kleiner, en als je dan ook nog eens snachts, in `n donker hoekje gaat filmen, geeft het nog `n beter sfeerbeeld...

  Het is te hopen dat lto hier `n goed weerwoord weet te geven, en niet dat de media nu weer dagenlang elkaar gaat natetteren

 • no-profile-image

  Dit soort beelden kun je ook in onze bejaardenhuizen maken en nog veel erger denk ik. Het filmpje laat overigens wel zien hoe kwetsbaar we zijn want ze kunnen ook een flesje ziektekiemen meebrengen en in je stal uitstrooien.

 • no-profile-image

  Toon Wassenberg

  De filmbeelden zijn "ongehoord" slecht controleerbaar. En ze zeggen meer over de perversiteit van een clubje publiciteitszoekers, dan over het verzorgingsnivo in moderne varkensbedrijven. Want wie haalt het in zijn hoofd om de gevolgen van een miskraam te gaan vertonen. Uit eigen waarneming ken ik de stallen van meerdere genoemde adressen. Ik kijk kritisch naar maatregelen die men neemt om dierwelzijn in overeenstemming te brengen en te houden met de huidige normen. En van de door mij uitgebreid bezochte adressen, kan ik de verzekering geven dat men uiterst professioneel en uiterst gemotiveerd het dierwelzijn bewaakt.

 • no-profile-image

  Ongehoord, Vind het walgelijk wat jullie doen. Wat je laat zien op die beelden zijn vooral incidenten, en geeft zeker geen algemeen beeld , Boeren zijn ondernemers die vooruit willen
  boeren , Om een beter bestaan. Maar vooral een goed lopend bedrijf op poten te zetten, Rabobank ,,L,T.O. Maar vooral MULTINATIONAL Z.T.L.O Maken misbruik van het vertrouwen
  van de boeren, Met een doel MACHT, macht over boeren en burgers. ALG . leg eerst eens bloot hoe het zit met deze zogenaamde boeren vakbeweging.

 • no-profile-image

  ik spreek alles tegen , wat men zegt . Actiegoep Ongehoord is Ongehoord te werk gegaan, maar wat ik gezien heb vind ik ook ongehoord. ( als varkenshouder )

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.