Varkenshouderij

Nieuws

Wereldhandel varkensvlees groeit

Washington – De wereldhandel in varkensvlees groeit dit jaar met vijf procent. Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De marktvorsers van de USDA baseren deze verwachting op grotere vraag naar varkensvlees uit Zuid-Korea, China en Oekraïne. De USDA verwacht dat de totale wereldexporten van varkensvlees uit kunnen komen 6,3 miljoen ton. Eerder werd deze hoeveelheid geschat op 6,1 miljoen ton. De USDA verwacht dat de Europese exporten het zelfde niveau zullen halen als vorig jaar.

De import van varkensvlees door Zuid-Korea stijgt volgens de Amerikanen misschien wel met 50 procent als gevolg van de grote uitbraak van mond- en klauwzeer in dat land. Daardoor moesten de Koreanen ongeveer eenderde van hun varkensstapel ruimen. Om import van varkensvlees te stimuleren, hebben de Koreanen voor bepaalde producten de importtarieven op nul gezet.

Amerika zelf verwacht 2,121 miljoen ton varkensvlees te kunnen exporteren dit jaar. Deze voorspelling is ongewijzigd ten opzichte van de vorige voorspelling. Vorig jaar exporteerden de Amerikanen 1,9 miljoen ton.

De Amerikanen verwachten dat de importbehoefte van China en Oekraïne zal stijgen als gevolg van een snel groeiende vraag, die niet wordt gedekt door groei van de eigen productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.