Varkenshouderij

Nieuws 169 x bekeken

Varkenshouder vrijuit na medicineren van voer

Arnhem - Een varkenshouder uit Overijssel is bij het gerechtshof in Arnhem ontslagen van rechtsvervolging in een zaak over het illegaal bereiden van gemedicineerd voer met antibiotica.

De economisch poolitierechter in Almelo had de veehouder eerder vrijgesproken. Het hof zegt nu in hoger beroep dat de varkenshouder wel de wet heeft overtreden, maar niet strafbaar was. Hij wordt ontslagen van rechtsvervolging.

De veehouder diende het antibioticum Suramox toe aan het voer voor zijn zieke varkens. De veehouder volgde daarbij de instructies van de dierenarts.

Volgens de regelgeving had de veehouder in bezit moeten zijn van een vergunning voor de toediening van medicatie. Het hof zegt dat de veehouder gedaan heeft wat redelijkerwijs van hem verwacht kan worden. Hij mocht afgaan op wat de dierenarts hem vertelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.