Varkenshouderij

Nieuws

Unifar buigt zich over bijproducten

Dalfsen – Unifar, het samenwerkingsverband van varkenshouders is gestart met een bijproductengroep. Zo’n 50 bedrijven doen mee en wisselen kennis uit.

Dit meldde Edwin Tijs, sinds een maand de nieuwe voorzitter van Unifar tijdens het producentendebat dinsdagavond in Dalfsen. Volgens Tijs zijn de prijzen van vochtige bijproducten als tarwezetmeel en stoomschillen nog harder gestegen dan de prijzen van varkensbrok. Doel van Unifar is om via gezamenlijke inkoop van producten op basis van voederwaarde en kwaliteit voordeel te bereiken op het gebied van prijs. Unifar heeft ook al ervaring met gezamenlijke inkoop van varkensbrok.

Verder blijft Unifar zich inzetten voor een vleesvarkensproject.

Of registreer je om te kunnen reageren.