Varkenshouderij

Nieuws 198 x bekeken 1 reactie

Kamermeerderheid voor ontkoppeling voorschrijven en verkoop antibiotica

Den Haag – Een Kamermeerderheid is voor het ontkoppelen van de apothekersrol van de dierenarts. Dat blijkt tijdens een debat in de Tweede Kamer over antibioticagebruik in de veehouderij.

Alleen regeringspartijen CDA en VVD zien voorlopig nog geen aanleiding voor het scheiden van de verkoop van diergeneesmiddelen en het voorschrijven daarvan. Zij hebben vertrouwen in het systeem dat het voorschrijven van antibiotica inzichtelijk moet maken.

Dierenartsen die buitensporig antibiotica voorschrijven komen hiermee vanzelf in beeld, vinden de regeringspartijen. ”Het is hierbij wel van belang dat er geen free-rijders meer zijn. Iedereen moet verplicht worden om mee te doen in het registratiesysteem”, vindt CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel. Ander partijen steunen dit voorstel, al vraagt de SGP zich af of dit wettelijk geregeld moet worden of via productschapverordeningen.

De Tweede Kamer lijkt ook af te willen van het gebruik van hoogwaardige antibiotica, de derde en vierde generatie cefalosporinen en quinolonen, die ook belangrijk zijn in de humane medische zorg.

Anne Mieke Ravenshorst

Eén reactie

  • no-profile-image

    CDA, en VVD twee partijen, Die zich voor doen als boeren belangen verdedigers. In de praktijk doe ze niets anders dan uitvoeren wat L.T.O/Z.L.T.O ze voor schrijft. Helaas zijn L.T.O./Z..L.T.O. valse boeren vakorganisaties . Die als eigenaren van vele MULTINATIONALS de boeren tot hun hemd uitkleden. Erger nog de boeren aandelen van de dubieuze vastgoed beleggingsfonds PHANOS door de strot hebben geduwd , Als een goede belegging voor hun pensioen. Waar boeren vakorganisatie L.T.O. vele miljoenen aan verdiend heeft.
    En de boeren wederom het nakijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.