Varkenshouderij

Nieuws 186 x bekeken

Hoog verzet tegen plannen Brits slachthuis

York – De plannen voor een bescheiden slachthuis in het Engelse dorp Sutton-on-the-Forrest bij York zijn op verzet gestoten van de schoonouders van premier David Cameron.

Samatha Cameron’ ouders, Reginal Sheffield en zijn vrouw, bewonen in dat dorp een oud landhuis met grote tuinen, Sutton House, dat veel wordt bezocht door dagjesmensen. Dat zou volgens hen in gevaar komen door de stank en andere overlast van het geplande slachthuis voor varkens. De Sheffields hebben samen met enkele tientallen andere dorpsbewoners een gezamenlijk bezwaarschrift ingediend waarvan ze een kopietje naar schoonzoon/premier David hebben gezonden. Boeren in de omgeving hebben echter steun betuigd aan de plannen die ze zien als een 'waardevolle schakel in de plaatselijke voedingsketen'. Veehouders moeten nu enkele tientallen kilometers rijden om hun dieren naar de slacht te brengen wat volgens hen niet meer nodig zou zijn met de nieuwe voorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.