Varkenshouderij

Nieuws

Hogenkamp organiseert bijeenkomsten varkenshouders

Dalfsen – Het producentendebat dat Johnny Hogenkamp gisteren belegde in zijn bedrijf in Dalfsen krijgt een vervolg.

Op verzoek van enkele groepen varkenshouders, waaronder enkele Good Farming Star-producenten die produceren voor Vion gaat Hogenkamp bijeenkomsten voor deze groepen organiseren. Ook is er een groep varkenshouders die biggen levert aan Duitsland en een groep varkenshouders met zeer grote bedrijven.

Doel is om tot meer gegevensuitwisseling en samenwerking tussen de varkenshouders te komen en zo uiteindelijk meer marktmacht te creëren. Ook schept de samenwerking mogelijkheden om overbodige kosten te drukken. Hogenkamp heeft voor deze initiatieven het internetplatform FarmFocus ontwikkeld.

Hogenkamp stelt nadrukkelijk dat hij wel initiatieven wil ontplooien, maar dat hij geen regierol in de te vormen clusters wil gaan voeren. “Die regierol zal van de groepen zelf af moeten komen.”

In een vervolgstadium wil Hogenkamp actief het toeleverende en dienstverlenende bedrijfsleven benaderen om actief deel te nemen in FarmFocus.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.