Varkenshouderij

Nieuws

HKScan levert winst in op vleesmarkt

Helsinki – Het Finse vleesconcern HKScan heeft in het eerste kwartaal meer omzet gedraaid, maar heeft aanzienlijk minder winst gemaakt dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Het operationele resultaat daalde van 5,5 miljoen naar 1,4 miljoen euro en de winst voor belasting belandde in de rode cijfers op min 3,3 miljoen euro. Vorig jaar was het overeenkomstige cijfer 3,9 miljoen euro.

Het rendement van de varkensvleesactiviteiten op de thuismarkten in Finland en Zweden staat onder druk door een gegroeide concurrentie van import. Concernchef Matti Perkonoja schrijft die groei in de toelichting bij de cijfers toe aan de overproductie in Europa. De omzet belandde op krap 593 miljoen euro. Dat was een kleine 110 miljoen meer dan in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.