Varkenshouderij

Nieuws 214 x bekeken 1 reactie

Gentse hoogleraar pleit voor sanering onrendabele bedrijven

Gent – De Gentse hoogleraar Guido van Huylenbroeck pleit voor een sanering van de Belgische varkenshouderij.

Nogal wat bedrijven zijn overgefinancierd, terwijl ze technisch matig presteren. Er worden volgens de hoogleraar te veel bedrijven met steunmaatregelen in de benen gehouden. Door dat te doen blijft de overschotproductie in stand en blijft de crisis aanhouden.

Het zou volgens de hoogleraar beter zijn voor de Belgische varkenshouderij om de markt meer zijn werk te laten doen en onrendabele bedrijven te saneren. De hoogleraar doet zijn uitlatingen in het vakblad Varkensbedrijf.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zeer verstandige uitspraak

Of registreer je om te kunnen reageren.