Varkenshouderij

Nieuws

Gemiddeld antibioticagebruik per varkensbedrijf dit jaar bekend

Houten - Dit jaar wordt het gemiddelde antibioticagebruik per bedrijf in de varkenshouderij bekend.

Dat is de overtuiging van Hetty van Beers, secretaris werkgroep antibioticaresistentie varkenshouderij. Het gebruik wordt uitgedrukt in het kengetal dierdagdosering.

Op de kwantiteit van de cijfers zit het niet vast. Het antibioticagebruik van driekwart van alle bedrijven is inmiddels binnen bij de IKB’s over een periode van zeker een halfjaar. Cijfers genoeg om een representatief gemiddelde te bepalen. Maar voordat de werkgroep met de cijfers naar buiten komt, wil ze eerst zeker weten dat ze op de juiste manier tot stand zijn gekomen en dus deugen. Daar wordt nu naar gekeken.

De werkgroep antibioticaresistentie varkenshouderij bestaat uit acht personen, onder wie een vertegenwoordiger van LTO en NVV. De overigen komen uit takken als de mengvoerindustrie en de veterinaire sector. De werkgroep zet de lijnen uit om te komen tot verantwoord antibioticagebruik. Een goede registratie van het gebruik staat voorop bij de werkgroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.